Sapna Marma Therapie Workshop

Op zondag 21 mei 2017 vond de Sapna Marma Therapie Workshop plaats in het Gandhi Centre te Den Haag. De middag zou vanaf 13:15 uur beginnen, maar iets na 12:00 uur arriveerden de eerste mensen al. De belangstelling bleek enorm te zijn: de maximale capaciteit van 100 personen was al snel behaald. Om 13:45 uur opende de voorzitter van Sapna Foundation (mw. Janice Aliar) de middag en vertelde in het kort over Sapna Foundation, wat deze organisatie tot nu toe heeft gedaan en wat er op de agenda staat. Daarna kreeg dr. Shishir Prasad het woord. Deze arts is speciaal uit India naar Nederland gekomen om de deelnemers te informeren over Marma Therapie, een eeuwenoude Ayurvedische geneeswijze waarbij de vitale drukpunten in het lichaam worden aangesproken. Marma therapie is een methode waarbij mensen op vrij eenvoudige wijze bepaalde lichaamspijnen en -klachten kunnen verhelpen. Ook helpt het om te ontspannen, om de energiestroom door het lichaam beter op gang te brengen en om een goede balans tussen lichaam en geest te stimuleren. Deze techniek staat andere geneeswijzen niet in de weg en kan zelfs goed gecombineerd worden met de reguliere geneeskunde (allopathie), homeopathie, etc.

Zowel voor als na de pauze gaf de arts uitleg over diverse Marma punten, hoe deze toe te passen en waar het goed voor is. Er werd gedemonstreerd op mensen uit de zaal en iedereen kon de oefeningen ook op zichzelf uitproberen. Tijdens de pauze en na afloop bleken er nog veel vragen te zijn bij de deelnemers. Ook uit de door hen ingevulde evaluatieformulieren blijkt veel belangstelling te zijn om meer te leren over Marma en men zou graag een vervolg op de workshop willen bijwonen. Na het genieten van heerlijke hapjes en drankjes werd de middag rond 17:30 uur afgesloten. Sapna Foundation kijkt terug op een geslaagde Marma Therapie Workshop waaraan zeker een vervolg gegeven kan worden.

Sapna Foundation bedankt dr. Shishir Prasad voor het delen van zijn kennis over Marma Therapie. Deze workshop is mede mogelijk gemaakt door: BB Travel & Tours, Iam Super Juice, restaurant India Invitation en een speciale dank aan de mensen van het Gandhi Centre.

Foto’s van de workshop zijn te zien op de FaceUitleg Marma bookpagina van Sapna Foundation: Foto’s Workshop Marma

20170521_172544

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *